Ekonomi

Sinan Ogan ‘destek’ şartlarını açıkladı

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan, TV100’de Az önce Konuştum programına konuk oldu.

Oğan’ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

– Birinci kuralımız PKK, FETÖ, Hizbullah terör örgütleri ve her türlü terör örgütleriyle kesintisiz mücadele olmazsa olmazımızdır.

– İkinci şartımız, sığınmacıların belirli bir zaman çizelgesi içinde geri gönderilmesidir. Seçilmedik diye 1 yıl dayatmanın anlamı yok. Seçilirsek takvimimiz 1 yıldı. Bir takvime bağlanması gerekiyor.

– Üçüncü şartımız ise HDP ve HÜDA PAR’a gelecek hükümette görev verilmemesi ve bu süreçten dışlanmasıdır. Türk milletinin ortak talepleri olan bu taleplerin her iki tarafça da kabul edileceğini düşünüyorum, dördüncü şartımız ise anayasanın ilk 4 maddesi ile 66. maddesine hiçbir şekilde dokunulmayacağının garanti altına alınmasıdır.

– HÜDA PAR ayrı bir partidir. Cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyeceğini düşünmüyorum. HÜDA PAR’ı görevlendireceklerini sanmıyorum. Bundan sonraki süreçte cumhurbaşkanlığı seçiminin ortasında HÜDA PAR ve HDP’nin olması bir işe yaramaz. Orada olmayacağız. Milletvekillerini iptal etme şansımız yok ama hükümete alınmasını engelleme şansımız var. HÜDA PAR’dan ya da HDP’den bakan olmasını istemiyorum.

– HDP’nin tüm Kürtleri temsil ettiğini düşünmüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verecek olan Kürt seçmene neden karşı olayım? Seçmen mecliste o partiden çıkarsa ve Cumhurbaşkanlığı’nda Kılıçdaroğlu’ndan yana çıkarsa neden karşı olayım?

– Burada ileri sürdüğümüz koşul daha gerçek gerçeklere dayanmaktadır. Temel ideolojimiz Türk siyasetinde bir paradigmayı değiştireceğiz. HDP ve HÜDA PAR’ın kilit olma arzusunu kıracağımızı düşündük ve kırdık. HDP ve HÜDA PAR kendilerini Türk siyasetinde kilit bir oyuncu olarak görmüyor. HDP’nin, HÜDA PAR’ın siyasete kilitlenmediği, Cumhur İttifakı’na, Millet İttifakı’na şantaj yapmadığı bir ortam hedeflerimize ulaşmıştır. Yarından sonraki gün Millet İttifakı’na takviye versek, o yapıya girsek HDP’li bakanları hükümette görmek istemem. HDP’li bakanla yan yana oturmayacağım.

– HDP, PKK’nın arasına giremeyen bir uzantıdır. HDP’yi PKK’nın siyasi uzantısı olarak görüyorum. Diğeri ise terör örgütü olarak görüyorum demektir.

– (Her iki ittifak da şartları kabul ederse) Üssümüzün eğilimleri devreye giriyor. Vakfımız desteklediğimiz tarafı güçlendirir. Seçimler bizim dışımızda da kazanılabilir. Oy kullanmayan 8 milyona yakın izleyici var. Tabanımız bu kütleyi güçlendiriyor. 60’a yakın oyla iktidar olmak, güçlü bir hükümet demektir.

– Ben Türk milliyetçisiyim, Cumhur İttifakı kendisini Türk milliyetçi ittifakı sayarsa sevinirim, öyleyiz demektir. Türk milliyetçisiyim bende de bir değişiklik yok. Bu seçimde Türk milliyetçiliğimi ortaya koydum ve kampanyamı yürüttüm.

“Erzincan’da CHP değil Mustafa Sarıgül kazandı”

– Millet İttifakı ve HDP’nin meclis çoğunluğunu alacağı kanaatindeydim. Millet İttifakı öyle kötü bir liste çıkardı ki… Cumhurbaşkanlığı seçimleri adaydır, adaylar mecliste seçilir. Kazanan bir aday koyduğunuzda, o kazanır. Erzincan’da CHP değil Mustafa Sarıgül kazandı.
Millet İttifakı’nın da, Cumhur İttifakı’nın da az farkla kazanmasını istemiyorum. Güçlü bir hükümete ihtiyaç var.

– Planımız Türkiye’ye istikrarlı bir hükümet getirmek. Sistemin dışında kalmayı seçersek, o zaman çok güçlü bir hükümet öngöremiyoruz. Kim seçilirse seçilsin 2-3 yıl sonra yeni bir seçim olacağını öngörüyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu