Haber

Rusya, Ukrayna’nın Odessa kentini roket ve SİHA’larla hedef aldı.

Rusya, Ukrayna’nın güneyindeki liman kenti Odessa’yı roket ve SİHA’larla hedef aldı. Şehirde çok sayıda patlama olduğu bildirildi. Ukrayna lideri Zelenskiy, baskınlara “karşılık vereceğini” açıkladı. Rusya, Ukrayna’nın güneyindeki liman kenti Odessa’ya gece saatlerinde roket ve SİHA’larla saldırılar düzenledi. Ukrajinska Prawda haber portalının haberine göre, baskınları önlemek için şehrin hava savunma sistemleri devreye alındı. Şehirde çok sayıda patlama olduğu bildirildi. Ukraynalı yetkililer, saldırılarda en az üç kişinin yaralandığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde ve Türkiye’nin arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna arasında imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması’nın Moskova tarafından uzatılmaması ve 17 Temmuz’da sona ermesi Rus güçlerini artırdı. Ukrayna’nın liman kentlerine saldırıları.

Rusya ayrıca, Karadeniz’deki Ukrayna limanına hareket eden herhangi bir gemiyi “şüpheli bir silah ve askeri teçhizat taşıyıcısı” olarak nitelendirerek denetlemek ve engellemekle tehdit ediyor. Dün, Şükrü Okan isimli Palau bandıralı Türk yük gemisi, Rusya’nın uyarı ateşiyle durduruldu ve gemi, Rus askeri güçlerinin yaptığı denetimlerin ardından yoluna devam edebildi.

Herson şehrinde 7 kişi öldü

Pazar günü, Güney Ukrayna’nın Herson kentinde Rus topçu ateşi sonucu yedi kişi öldü, 15 kişi yaralandı. Ölenler arasında 3 haftalık bir bebek ve 12 yaşında bir çocuğun yanı sıra 4 kişilik bir aile olduğu bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy, dün gece yayınladığı bir video mesajında ​​Rusya’yı sivillere yönelik saldırılara misilleme yapmakla tehdit etti. Yok edilen her işgalci, yakılan her merkez üs ve depo, Kırım Köprüsü’ne yönelik saldırılar ve daha fazlası… Bunlar, Rusya’nın hiçbir saldırısını karşılıksız bırakmayacağımızın göstergeleridir.”

dpa/ ETO,BO

haberkumluca.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu