Ekonomi

Expedia hisseleri zayıf rezervasyon görünümü nedeniyle %7 düştü

SEATTLE – Expedia Group, Inc. (NASDAQ: EXPE) ilk çeyrek mali sonuçlarını açıklayarak hisse başına kazanç (EPS) için analist beklentilerini aştı ancak gelecekteki rezervasyonlar için daha az iyimser bir görünüm sundu. Seyahat platformu, analist tahmini olan -$0,14’ü önemli ölçüde aşarak 0,21 $ düzeltilmiş EPS bildirdi. Çeyrek geliri de beklenenin üzerinde gerçekleşti ve 2,81 milyar dolarlık konsensüs tahminine karşın 2,89 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Kazançlardaki artışa rağmen Expedia’nın hisseleri %7 oranında düşerek yatırımcıların endişelerine işaret etti. Şirketin CEO’su Peter Kern, karışık sonuçları kabul ederek, “İlk çeyrek sonuçlarımız, gelir ve kazanç artışıyla beklentilerimizi karşıladı, ancak brüt rezervasyonlar daha az güçlü oldu” dedi. Kern, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla sadece %3 oranında artan brüt rezervasyonlara neden olarak Vrbo™’nun yakın zamanda yeniden platformlandırılmasının ardından daha yavaş toparlanmasını gösterdi.

Şirketin konaklama brüt rezervasyonları %4 artarken, otel rezervasyonları bir önceki yıla göre %12 artış gösterdi. Bununla birlikte, brüt rezervasyonlardaki genel büyüme sessiz kaldı ve Expedia’nın tüm yıl beklentilerini orta ila yüksek tek haneli üst satır büyümesine ayarlamasına yol açtı ve marjların nispeten önceki yıla paralel kalması bekleniyor.

Kern, temel platform çalışmalarına ve şirketin gelecekte daha güçlü büyüme için bu yeteneklerden yararlanma becerisine olan güvenini dile getirdi. “Platform üzerinde yaptığımız çalışmaların temeli yerinde ve daha da güçlü bir büyüme sağlamak için bu yeteneklerden yararlanmaya devam edecek ekiplere güvenim tam” dedi.

Expedia’nın finansal sonuçları da yıldan yıla (YoY) %8’lik bir gelir artışı ve düzeltilmiş FAVÖK’te %38’lik bir artış ile kayda değer bir marj genişlemesinin altını çizdi. Şirket hisse geri alımlarını hızlandırarak yılbaşından bugüne kadar yaklaşık 786 milyon $ karşılığında yaklaşık 5,7 milyon hisse geri satın aldı.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-yunusemre.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu